Kommissarie Späck

Kommissarie Späck

En kropp hittas ihjälhuggen med knivar, skedar och en högaffel. Kommissarie Mårten Späck drar slutsatsen, till allas stora förvåning, att det måste röra som om ett självmord. Han tycker att spåren leder honom till andra tidigare självmord och konstaterar ganska snart att det måste röra sig om en seriesjälvmördare.

Grünvald Karlsson tar dock utredningen i en annan riktning och spåren leder dem till något större än de kunnat ana. Superpolisen, Irene Snusk, kopplas senare in på fallet och tillsammans ska trion lösa kanske det viktigaste fallet någonsin i Sverige.

Kommissarie Späck är en underhållande poliskomedi som driver mestadels med Martin Beck filmerna och hans ständiga följeslagare Gunvald Larsson. I filmen ser vi en rad välkända ansikten.

Kopps – 2003

Kopps

 

Filmen utspelar sig i en liten svensk by vid namn Högboträsk. En idyll där brottslighet lyser med sin frånvaro. För poliserna Benny, Lasse, Agneta och och Jacob flyter dagarna på med kaffe drickande och utryckningarna handlar mest om bortsprungna kor. Tyvärr så blir en följd av detta att svenska polismyndigheten funderar på att lägga ner stationen. Nu är det upp till polisen själva att få behålla stationen och plötsligt börjas det hända saker i den lilla byn.

Filmen utspelar sig i stora delar i det lilla samhället Bäckefors och blev en stor pulbiksuccé med över 770 000 bio besökare.